Werkt u buiten in een vochtige omgeving en heeft u vaak last van natte voeten? Neem dan een kijkje bij de waterdichte werkschoenen. Deze werkschoenen hebben een S3 normering of hoger, dit betekend dat de schoenen waterdicht of waterafstotend zijn kijk dus altijd nog even goed naar de product specificaties. Natte voeten zijn niet alleen vervelend, het kan ook problemen met zich mee brengen zoals blaren. Bij sommige werkzaamheden is het daarom ook verplicht om waterdichte schoenen aan te hebben. Schoenen met een S3 normering zijn niet alleen waterafstotend of waterdicht, ze bieden ook de nodige bescherming. De meeste hebben namelijk ook een veiligheidszool en/of veiligheidsneus, deze kunnen gemaakt zijn van:

  • Staal
  • Kevlar
  • Aluminium

Denk er aan dat je waarschijnlijk veel op je benen staat met bouw werkzaamheden, waardoor je sneller gezondheidsproblemen zoals hielspoor oploopt. Om dit tegen te gaan kan het verstandig zijn om hielspoor zooltjes aan te schaffen. Bekijk de mogelijkheden via de website van Footactive.nl.

Werklaarzen

Bijna alle laarzen hebben een S5 normering, dit komt omdat de meesten een veiligheidsneus, veiligheidszool en een anti-slipprofiel hebben. Ook zijn de meeste laarzen waterdicht of waterafstotend. Naast de normering zijn de laarzen beschermend omdat ze hoog zijn, hierdoor beschermen ze goed de kuiten tegen verwondingen. Dat de laarzen hoog zijn betekend wel dat het hurken en door de knieƫn zakken lastiger wordt. Er zijn laarzen die van PVC zijn gemaakt, deze werklaarzen zijn heel makkelijk schoon te krijgen omdat u ze gewoon onder de kraan kunt houden. In werklaarzen is het nooit prettig wanneer uw sok steeds uit gaat, er zijn speciaal werksokken gemaakt die extra lang zijn en sommige werksokken hebben ook een beschermende werking voor de hiel en de tenen.

Ademende werkschoenen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u in een omgeving werkt waar het juist altijd droog en ook warm kan zijn. Voor deze werkomstandigheden zijn ademende werkschoenen de oplossing tegen vochtige voeten. Tegenwoordig zijn werkschoenen steeds sportiever en moderner gemaakt, het is zelfs mogelijk om ademende werkschoenen buiten werk te dragen en niemand zal zien dat u werkschoenen aan heeft.

Naast werkschoenen kan kwalitatieve werkkleding ook handig zijn. Daarbij geeft bedrukte werkkleding, waarbij je bijvoorbeeld je bedrijfslogo op werkkleding bedrukt, een zekere autoriteit. Bekijk de mogelijkheden voor het bedrukken van werkkleding op deze website.
schoen-4

 

 

Waterdichte werkschoenen