Tegenwoordig worden er steeds meer gietvloeren gebruikt om een vloer af te werken. Dat doet men niet voor niets. Op de eerste plaats wordt een gietvloer vrij eenvoudig gelegd over een bestaande vloer of over een vloer die nog afgewerkt moet worden. Een gietvloer kan in principe door iedereen gelegd worden.

 

Het leggen van de gietvloer

Omdat een gietvloer leggen zo eenvoudig is, zal het door velen zelf worden gelegd. Je giet de vloeibare toestand van de gietvloer over de vloer die afgewerkt moet worden. Daarna verdeel je het uitgegoten materiaal met een rol-gietkam over de vloer. Vervolgens, wanneer je hem goed hebt verdeeld, rol je hem na met een prikrol. Daarna kan je hem laten drogen en wanneer hij droog is heb je een prachtige vloer.

 

Je kan een gietvloer nemen van epoxy en polyurethaan. Ze hebben beiden, wanneer ze zijn aangebracht, een prachtig uiterlijk. Ze zijn zeer hygiƫnisch, waardoor ze ook steeds vaker in kantoren en laboratoriums toegepast worden. Ook in een ontvangsthal, bij een bedrijf, zal een dergelijke vloer mooi zijn. Ook worden de vloeren steeds vaker in huis gebruikt. Hiervoor worden vooral de polyurethaan vloeren gebruikt. Ze zijn hygiƫnisch, elastisch en verkrijgbaar in vele kleuren. Omdat ze in zoveel kleuren aangebracht kunnen worden, kunnen ze in iedere huiselijke situatie worden toegepast.

 

Andere gietvloeren

Je kan ook cementgebonden gietvloeren toepassen maar ook marmertapijten en troffelvloeren. De cementgebonden gietvloeren kunnen de werking, die een ondervloer heeft, goed opvangen. Ze zijn zeer hard en naadloos. De vloeren van steentapijten en marmertapijten zijn voorzien van kleine steentjes. Ook is er in dit materiaal epoxyhars verwerkt. Je kan, omdat ze goed bewegingen kunnen opvangen, over een houten vloer leggen. Scheuren, die in een normale vloer kunnen ontstaan, kunnen hiermee worden weggewerkt. Ze zijn waterdicht en hebben een prachtig uiterlijk. Door het aanbrengen van polyurethaan zal de vloer die men heeft gelegd, niet verkleuren. Het zijn vloeren die men in de toekomst steeds vaker zal gaan zien door de vele voordelen die ze te bieden hebben.

 

 

Het aanschaffen van een gietvloer