Bij het verhuizen Amsterdam of naar een andere plek in het land is het goed om op een aantal zaken te letten. We delen graag onze tips. Het is ook goed om voor het verhuizen de woning goed na te kijken. Een verhuizing bestaat uit zoveel verschillende zaken. We bespreken ze graag even met je in dit artikel. 

De checklist bij de verhuizing

 

Het is belangrijk om een checklist te maken. Het klinkt voor sommigen misschien wat kinderlijk. Het helpt echter om niets te vergeten. Van het noteren van de meterstanden tot het inpakken van alle spullen moet goed gebeuren. Ook is het belangrijk om in het nieuwe huis de juiste aansluitingen te krijgen voor gas, stroom en het internet. Kijk ook wat je allemaal nog wel of niet wilt meenemen naar het nieuwe huis. Moeten er spullen worden verkocht, weggegeven of weggegooid? Start hier tijdig mee. Pak alles ook goed in en huur een goed verhuisbedrijf in. 

De staat van de nieuwe woning

 

Bekijk hoe de staat is van de nieuwe woning. Is er achterstallig onderhoud? Werken de toiletten goed? Zijn er afvoeren die verstopt zijn? Door dit na te kijken voordat je erin gaat is het mogelijk voor de oude eigenaar of het verhuurbedrijf om het op te lossen. Het is zo mogelijk om niet tijdens het verhuizen in een bende terecht te komen. Natuurlijk is er nog meer om op te letten. Neem een goede adviseur in de arm als je hier zelf niet zo handig mee bent. 

Hoe laat je de oude plek achter? 

 

Het is natuurlijk ook belangrijk om zelf alles goed achter te laten. Je wilt zelf niet in een huis komen waar het toilet niet goed werkt of de afvoer verstopt zit. Los de (kleine) problemen ook in je eigen huis op. Laat het vervolgens mooi schoon achter. 

Handige checklist voor je gaat verhuizen