Wanneer je als senior persoon alleen gaat wonen dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Het is natuurlijk een verstandige keuze om op jezelf te blijven wonen. Zeker nu de overheid minder mogelijkheden biedt om naar een bejaardentehuis te gaan. Het is zelfs prettig om zelfstandig te blijven functioneren in de maatschappij. Om zo lang mogelijk op jezelf te blijven wonen is het goed om op een aantal zaken te letten.

 

De woning aanpassen

 

Wanneer je op jezelf gaat wonen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hier zo lang als mogelijk kunt blijven wonen. Wanneer je 100 wordt dan zou je hier nog steeds moeten kunnen zitten. Om dit te kunnen waarmaken is het goed om de woning op een paar punten aan te passen. Zo is het goed om de woning drempelvrij te maken. Daarnaast zorg je ervoor dat er geen gladde delen in de woning zijn waar iemand over kan uitglijden. Het is ook goed om de deuren breder te maken dan nodig om er zo gemakkelijk met een rollator of rolstoel doorheen te kunnen gaan. Vervolgens is het slim om de badkamer en het toilet te veranderen. De badkamer dient uitgerust te worden met een instapbad of douche met steunen. Het toilet kan wat hoger gemaakt worden en worden voorzien van een goede afvoer.

 

Niet alles op dezelfde verdieping? 

Wat nu als er meerdere verdiepingen zijn in de woning? Dan is het goed om te kiezen voor een traplift. Bekijk hier de mogelijkheden. Door een traplift te nemen is het mogelijk om ook tot iemand 100 jaar oud is (of nog ouder) in huis te blijven wonen. De trapliften zijn zeer sterk en stabiel en voorkomen ongelukken op de trap. Een goede keuze dus om alleen thuis te blijven wonen.

Waar let je op als je alleen gaat wonen als ouder?