Als we Nederland vergelijken met andere landen dan valt er relatief veel regen in Nederland.  Op jaarbasis is de hoeveelheid water die gemiddeld valt namelijk een stuk hoger dan dat vaak in andere valt. Om deze reden is het ook niet zo verrassend dat er in Nederland weleens sprake is van wateroverlast. Als huizenbezitter in Nederland kan het daarom wel eens voorkomen dat je hier last van krijgt, en je zult je hier dus op moeten voorbereiden. Maar hoe kun je de gevolgen van wateroverlast oplossen? In dit artikel geven wij je een paar tips welke hulpmiddelen je hiervoor zou kunnen gebruiken.

Vuilwaterpomp

Als eerste optie zou je kunnen kiezen voor het gebruik van een vuilwaterpomp. Deze pomp is echter vooral bedoeld om vervuild water weg te pompen wanneer er sprake is van kleine verontreinigingen. Een vuilwaterpomp wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld het wegpompen van modder. Wanneer je van plan bent om een vuilwaterpomp te gaan aanschaffen raden wij je aan om te letten op de maximale grootte van de vaste stof in het water en de maximale opvoerhoogte, de vaste stof wordt ook nog wel eens aangeduid door middel van de term korrelgrootte.

Helderwaterpomp

Als tweede optie die je zou kunnen kiezen is het gebruik van een helderwaterpomp. Een helderwaterpomp wordt vooral gebruik bij het leegpompen van een zwembad of voor het reinigen van een zwembad. Bij het kopen van een helderwaterpomp raden wij je aan om te letten op de pompcapaciteit ervan, en ook hier is de opvoerhoogte van belang.

Dompelpomp

Als laatste optie die je zou kunnen kiezen is een dompelpomp, in tegenstelling tot de vorige twee opties kan deze pomp volledig onder het wateroppervlak geplaatst worden. Hierdoor is deze pomp ideaal voor het leegpompen van een kelder, of ander laaggelegen ruimte. Wanneer je aan het overwegen bent om er eentje aan te schaffen raden wij je aan om de keuze te maken uit eentje met genoeg pompcapaciteit. Ook hierbij is de opvoerhoogte weer van belang.

Op welke manier kun je wateroverlast tegengaan?