Je zou het niet denken, maar loodgieters maken ook regelmatig gebruik van een ladder of trap. Loodgieters hoeven vaak niet op grote hoogte te werken en werken vaak in kleine ruimtes. Het is dus belangrijk dat een ladder of trap niet te veel ruimte in beslag neemt. Ideaal voor loodgieters zijn telescoopladders, ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn erg gebruiksvriendelijk.

De voordelen van telescoopladders

Telescoopladders zijn echt iets van de laatste jaren. Het zijn ladders die inspelen op de wensen van de consument. Het nadeel van ‘gewone’ ladders is namelijk de draagbaarheid en de problemen met transport en opbergen. Het voordeel van telescoopladders is dat ze niet veel wegen, omdat ze vaak gemaakt worden van aluminium. Telescoopladders zijn verder gemakkelijk te verplaatsen, omdat ze lichtgewicht en compact zijn (als ze ingeschoven zijn). Telescoopladders zijn daarnaast dus gemakkelijk op te bergen en te vervoeren, ze passen in iedere persoonsauto. Een ander groot voordeel van telescoopladders is dat ze soms geschikt zijn voor een ongelijke ondergrond, dus ook voor op een trap.

Hoe werkt een telescoopladder

Wanneer je een telescoopladder wilt gebruiken hoef je alleen tree voor tree omhoog te trekken totdat de ladder de lengte krijgt die je nodig hebt. In een paar seconden kun je wel een hoogte van 5 meter bereiken en dan sta je op een stabiele en comfortabele ladder. Sommige telescoopladders zijn zo uitbreid dat je ze met een simpel koord weer gemakkelijk en snel kunt intrekken. Ook zijn en telescoopladders die tegelijkertijd vouwladders zijn en dan zijn ze geschikt voor een ongelijke ondergrond.

Telescoopladders voor loodgieters