Het voorkomen van een inbraak is onmogelijk. Wanneer inbrekers het echt op uw woning hebben gemunt zullen zij er alles aan doen om binnen te komen. U kunt echter wel een hoop dingen doen om de kans te verkleinen en hierdoor ook de aantrekkelijkheid om in te breken te verminderen.

Sociale media gebruik

Wij raden u aan om voordat u op vakantie gaat niks te melden op social media. U kunt wel bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van foto’s pas na de vakantie. Zo kunt u alles delen met de personen waarvan u dat wilt, maar zorgt u ervoor dat niet teveel mensen op de hoogte zijn van uw vakantie.

Schakelklokken aanzetten

Ook doet u er goed aan om schakelklokken te kopen en deze in te schakelen. Hierdoor gaan er bepaalde lichten aan vanaf een bepaald tijdsbestek en dit zorgt ervoor dat het voor oplettende overkomt alsof er gewoon personen binnen zijn.

In combinatie met deze lichten kunt u op een nog aantal manieren ervoor zorgen dat de woning bewoonbaar lijkt. Zo moet u speelgoed op de grond neerzetten, moet u wat servies op tafel zetten en een krant open slaan op tafel. Wanneer de inbrekers beginnen te twijfelen zullen zij nooit binnen komen, want het risico om gepakt te worden is natuurlijk aanwezig wanneer de twijfel er is omdat er iemand binnen is. Ook kunt u vragen aan uw buren of zij hun auto op de oprit kunnen zetten.

Garage

Heeft u een garage aan huis? Zorg er dan voor dat deze garagedeur ook voldoende is beveiligd, want dit is vaak een punt van zwakte. Ook het opbergen van goederen in de garage is verstandig. Zo kunt u voor uw gereedschap lockers kopen. Op deze manier hebben de eventuele nachtelijke bezoekers geen idee wat er in de kast zit en wordt het minder aantrekkelijk om hiermee aan de haal te gaan.

Tips voor inbraakpreventie