ibasysteem-thuiswerken

Met het moderne werken is het steeds normaler geworden dat we thuis werken. Tegenwoordig is dat dan niet meer een paar uurtjes werken om de administratie, declaraties, verslagen te maken of wat achterstand in te halen, maar gaat het om “gewoon werken”. Er zijn steeds meer mensen die gewoon fullltime hun werk vanuit huis doen. Ofwel in loondienst, of als zelfstandige.

Om je werk goed te kunnen doen, heb je natuurlijk wel een goede werkplek nodig. Nu is de gemiddelde woning in Nederland niet altijd even groot, zodat we daardoor wel eens moeten woekeren met de ruimte. Daarom lukt het ons lang niet altijd om een aparte kamer als werkruimte in te richten. We moeten ons soms daarom behelpen met een plekje aan de eettafel of keukentafel. Werkt dat, zullen velen zich afvragen. Het kan werken, maar het kan ook niet werken. We zetten in dit artikel de voor- en nadelen van de diverse werkplekken op een rijtje en kijken ook even naar geschikte stoelen om thuis op te kunnen werken.

Werken aan de eettafel of keukentafel

Menigeen zal vinden dat het niet te doen is om aan de keukentafel of eethoek te werken. Het is geen rustige werkplek, je moet je spullen vaak van tafel halen als er gekookt of gegeten moet worden en de kans is groot dat de laptop en andere spullen van het werk in aanraking met eten, drinken en etensrestjes komen.

Dat klopt inderdaad. In het gemiddelde gezin zal het niet handig zijn om “aan tafel” te werken. Los daarvan, is het maar de vraag of je er wel genoeg ruimte hebt en of je wel beschikt over een goede stoel om comfortabel te zitten, en of het blad van de tafel wel glad genoeg is om aan te kunnen werken.

Toch zijn er genoeg situaties denkbaar waar het wel degelijk kan. Als je alleen woont, of met zijn tweetjes, dan is het al heel wat rustiger in de keuken of huiskamer en is het ook makkelijker om de tafel beurtelings voor het werken, koken en eten te gebruiken.

Zo kan het wél

Mocht dat inderdaad kunnen, dan is het belangrijk dat de tafel een lekker stabiel en glad blad heeft. Het is ook pretig als de rand van het blad een beetje is afgerond, daar komen we namelijk steeds met onze onderarm mee in aanraking. En niet te vergeten: de eetkamerstoel of keukenstoel moet lekker zitten en liefst ook voldoende steun geven. We moeten er de hele dag lekker op kunnen zitten en ons werk goed kunnen doen.

Ribstoel

ibasysteem-ribstoelWe kunnen hier tientallen geschikte eetkamerstoelen noemen, maar er is één stoel die er qua zitcomfort met kop en schouders bovenuit springt: de klassieke ribstoelen. Het verende onderstel van deze tijdloze vintage stoelen zit heerlijk, de lekkere kussens maken de stoel nog comfortabeler. Een betaalbare designstoel die lekker zit en er ook nog eens heel goed uitziet.

Werken in het thuiskantoor

Dat is natuurlijk een heel stuk comfortabeler werken dan aan de eettafel. Toch moeten we ook hier niet vergeten dat we hier ook goed op de ergonomie en het comfort moeten letten.

Bureau

Bij een bureau of werkblad zijn de afmetingen heel belangrijk. Een normaal bureau meet 160 x 80 cm. Een bureau kan ook wat minder breed zijn, maar de diepte is wel belangrijk. Als je het bureau namelijk tegen de muur wilt zetten zul je merken dat je anders al snel met je voeten tegen de muur aan zit en dan niet lekker kunt zitten.

De breedte moet je niet onderschatten. Naast je computer met beeldscherm of laptop moet er ruimte zijn voor de nodige papieren en vaak ook nog een printer.

Bureaustoel

Iedereen weet eigenlijk wel dat een goede bureaustoel belangrijk is. Toch zien we maar al te vaak dat mensen op een stoel zitten te werken die echt niet goed voor hun gezondheid is. Om goed te kunnen werken zonder bijkomende klachten is het van essentieel belang dat er een comfortabele bibasysteem-bureaustoelureaustoel met een goede zit nodig is om je werkzaamheden zonder gezondheidsklachten uit te kunnen voeren.

Een goede bureaustoel beschikt over voldoende verstelmogelijkheden zodat je er ongeacht jouw lichaamsbouw lekker op kunt zitten. Gelukkig zijn er ook webshops met betaalbare bureaustoelen die van prima kwaliteit zijn. Een goede bureaustoel hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn. Verder is het wel zo fijn als jouw werkplek thuis er een beetje professioneel uitziet. Een mooie designbureaustoel is dan een prima investering.

Thuiswerken: aan de keukentafel, de eettafel of aan een bureau?