In het geval jouw trap aan het verouderen is, zou je twee dingen kunnen doen. Je zou een nieuwe trap kunnen kopen of je besluit je trap te renoveren. Alhoewel de meeste mensen voor de eerste optie zullen kiezen, raden wij jou optie 2 aan. En we zullen we uitleggen waarom. Lees dus vooral even verder als je ook graag geld wilt besparen.

De voordelen van een nieuwe trap

Uiteraard zitten er een aantal voordelen aan en nieuwe trap. Ten eerste ziet alles er weer splinternieuw uit en ten tweede kun je er weer jaren mee voorruit. Maar toch is het zonde van het geld. Je gooit je oude trap, die nog in prima staat was, weg en moet vervolgens nog een hoop geld neerleggen om een nieuwe trap aan te schaffen. Dat is natuurlijk wel een beetje zonder van je geld.

De voordelen van een traprenovatie

Wij vinden eigenlijk dat je een traprenovatie zou moeten overwegen, omdat je hier behoorlijk wat euro’s mee kunt besparen. Met een traprenovatie is veel mogelijk: zo wordt de constructie door de nodige aanpassingen sterker gemaakt, wordt de trap van dezelfde of een nieuwe kleur voorzien en worden alle bouten etc. vervangen. Vraag eens een offerte voor het schilderen van een trap aan om erachter te komen wat geboden kan worden. Het grote voordeel van een traprenovatie is dat jouw trap er weer zo goed als nieuw uit ziet en dat het je een stuk minder geld heeft gekost dan wanneer je een nieuwe trap zou aanschaffen. De meeste trappen houden het na een trappenrenovatie nog eens 10 tot 20 jaar vol. Een goede investering in de toekomst! Meer weten over trap renoveren?

Geld besparen met een traprenovatie