Verschillen

Bij een kunststof kozijn heb je de keus uit allerlei verschillende kleuren en patronen. Maar, er bestaan ook twee soorten kunststof kozijnen. Dit is nodig omdat een vast raam hele andere eigenschappen heeft dan een kiepraam. Dit is niet alleen terug te zien in de eigenschappen, maar ook in de prijs.

Vast raam
Een vast raam is een raam dat niet open kan. Hierdoor hoeft het kunststof kozijn geen bijzondere eigenschappen te hebben. Een kunststof kozijn voor een vast raam kost daardoor rond de €100.

Deze €100 is dan voor de aankoop van het kozijn, de montage van het kozijn en het glas dat gebruikt gaat worden. Dit zal HR++ glas worden, eigenlijk het standaardglas van tegenwoordig. Het raam zal de standaardmaat van 60 bij 60 centimeter hebben.

Kiep/draairaam
Een kiep/draairaam is een raam wat wel open kan. Hierdoor moet het kozijn aan enkele eigenschappen voldoen. Logischerwijs ligt de prijs van een kunststof kozijn voor een kiep/draairaam daarom ook hoger.

U betaalt daar zo’n €180 tot €230 voor. Deze prijs bestaat ook uit de prijs voor het kopen van het kozijn, het monteren ervan en het glas dat gebruikt gaat worden. Ook hierbij is er sprake van HR++ glas. Het raam heeft de standaardmaat van 60 bij 60 centimeter.

Welk soort kozijn het beste bij jou wensen past, is moeilijk te zeggen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Deze kunnen jou perfect op weg helpen! Meer informatie over de prijzen van kunststof kozijnen?

 

 

Soorten kunststof kozijnen