De maaltijdbox: een boodschappenpakket bomvol verse en gezonde producten die elke week persoonlijk bij jou bezorgd wordt. Het is iets waar steeds meer Nederlanders wel iets voor voelen. Het bespaart namelijk ontzettend veel tijd en gedoe. Je hoeft niet langer naar de drukke supermarkt te rijden, terwijl je het toch al zo druk hebt. Niet langer in de file, niet langer die winkelwagen voor je uit duwen, en niet langer in die ellenlange rij hoeven staan. Voor steeds meer consumenten zijn dit prima redenen om te gaan voor een maaltijdbox (abonnement) waar zij de wekelijkse boodschappen gewoon wekelijks in een box ontvangen. De online uitgaven aan nearfood waren in het 3e kwartaal van 2015 al 174 miljoen euro, een groei van 42% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. GfK onderzocht dat 27% van de Nederlanders aangeeft het komende jaar de aanschaf van een maaltijdbox te overwegen. De markt wordt dus groter en groter.

Wat veel mensen ook als een belangrijk voordeel van de maaltijdbox beschouwen is het feit dat je niet langer zelf hoeft te piekeren wat je vanavond weer gaat koken. De boxen bevatten namelijk precies alle producten en ingrediënten die jij nodig hebt voor het bereiden van de meegeleverde recepten. Ja, je leest het goed: de recepten worden ook meegeleverd. De meeste aanbieders van een boodschappenpakket bedenken, en zoek naar inspiratie voor jou! Je krijgt dus kant-en-klare recepten toegestuurd waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je een bepaalde maaltijd op tafel zet. De meeste aanbieders geven aan dat een gemiddelde kok ongeveer 30 minuten bezig is met een maaltijd. Het is vaak wel belangrijk dat je bepaalde basis ingrediënten zoals azijn, peper en zout in huis hebt. Wil je meer van zulke insights? Een box als Mathijs Maaltijdbox vergelijken is dankzij het internet gemakkelijker dan ooit.

Zit je nu direct vast aan zo’n maaltijdbox abonnement voor de rest van het jaar? Ook dat valt mee. Vrijwel alle aanbieders van zo’n foodbox werken met een zogenaamd flexibel lidmaatschap. Dit houdt in dat je eigenlijk ten alle tijde je lidmaatschap kunt beëindigen. Ook stelt zo’n flexibel lidmaatschap jou in staat om tussentijds te switchen naar een andere box. Je kunt natuurlijk ook een paar weken je abonnement pauzeren. Stel je bent een paar weken met vakantie, of je wilt een paar weken niet koken met de box, maar gewoon zelf boodschappen doen. Dan is dat allemaal geen probleem. Kortom: de maaltijdbox is eigenlijk een uitkomst voor iedereen die weinig tijd heeft voor het doen van zijn of haar dagelijkse boodschappen. Daarnaast is het een uitkomst voor iedereen die er niet van houdt om elke dag maar weer te moeten bedenken wat er vanavond weer op tafel moet. De maaltijdbox helpt je dankzij de recepten. Afsluitend: Door het eten met een maaltijdbox wordt je min of meer gedwongen om gezond en gevarieerd te eten. Het komt je gezondheid dus ook zeker ten goede!

De Maaltijdbox steeds populairder bij de Nederlander.